Onze ervaring.....
U bevindt zich hier: Startpagina » Onze ervaring.....

Onze eerste ervaringen met Poolse kinderen in huis.
Dit jaar was het eindelijk zo ver: na een aantal jaren roepen dat we ook wel Poolse kinderen in huis wilden nemen voor de vakantie, ging het nu echt gebeuren.
Na een eerste gesprek met Bertha en Ilse van Pax Kinderhulp was voor beide partijen al veel duidelijk. Wij wisten duidelijk wat we konden verwachten, en voor Pax was wel aardig duidelijk wat voor soort gezin wij zijn. (vader, moeder en drie zoons tussen 9 en 12 jaar).
Op 18 juli was het dan zover: we konden de kinderen ophalen. Samen met de andere gastgezinnen, waarvan sommigen al behoorlijk wat ervaring hebben, wachtten we de bus op. Na even onwennig afwachten kwamen er twee jongetjes (10 en 11 jaar) op ons af. De jongste was al behoorlijk aangedaan door alle indrukken, maar gelukkig was Asia, de Poolse begeleider in de buurt. Zij zou ook dag en nacht bereikbaar zijn gedurende de hele vakantie.
De eerste week was wel al erg leuk, maar wel vermoeiend. Doordat je de taal niet spreekt, en de jongens nog niet goed kent, moet je steeds aanvoelen of de jongens lekker in hun vel zitten. De jongste had ook behoorlijk last van heimwee. Toch kon je aan kleine dingen al merken dat ze het naar hun zin hadden: gelach bij het buitenspelen, en hun moeite om ook een beetje Nederlands te leren spreken. Genieten dus! Na de eerste paar dagen hadden we wel door hoe het één en ander het beste werkt. Zo moesten we met name na het eten voor wat afleiding zorgen, zodat de heimwee geen kans kreeg.
Nu zijn we aan het einde van de tweede week. De jongens voelen zich steeds meer thuis, zitten lekker in hun vel, en komen steeds meer los! Ze genieten van de activiteiten die georganiseerd worden, en er wordt druk gespeeld met onze eigen kinderen. En wij genieten dus ook! Er zijn zelfs plagerijtjes over en weer!
We hebben nog een week te gaan, en wij als gastouders zien al tegen het afscheid op. Maar we gaan nog een aantal leuke dingen doen, en we genieten nog lekker even verder!

Familie van der Zee