Skip to content

Meedoen

Er zijn verschillende manieren om het werk van Pax Kinderhulp te ondersteunen. Hoe? Dat lees je hier. 

Vakantiegezin worden

Stel, je wenst mee te doen als vakantiegezin. Hoe gaat dit dan in zijn werk? 

 • Kennismaking met Pax NOP-Urk
  Iemand van de werkgroep komt langs om kennis te maken. Alle vragen mogen worden gesteld. Ook krijgt de werkgroep een indruk van het gezin waarin het kind terecht zou komen. Het moet van beide kanten goed voelen.
  Nog steeds enthousiast? Dan worden formulieren, waaronder de Verklaring Omtrent Gedrag, voor elkaar gemaakt. Tijdens de jaarlijkse informatieavond ontmoeten vakantiegezinnen (nieuw of ervaren) elkaar. Het programma wordt alvast gedeeld, voor zover dit gereed is.
  Ook vragen we jullie om een introductiebrief te schrijven. Deze wordt naar het Pools vertaald, zodat de loges alvast iets over jullie gezin weten voor ze uit de bus stappen. 
 • Kinderen en gezinnen worden gekoppeld
  Pas in de bus worden door de Poolse begeleider tweetallen gevormd. Daarna wordt met de Nederlandse begeleider – die de vakantie gezinnen kent – gekeken waar een tweetal het best past. Je weet als gezin dus niet welke kinderen komen logeren. Als de matches zijn gemaakt krijgen de Poolse kinderen hun introductiebrief. 
 • De kinderen zijn er!
  De vakantiegezinnen en werkgroep wachten de bus. En daar ontmoeten jullie de loges voor het eerst! We drinken gezamenlijk iets om rustig aan elkaar te wennen, de kinderen krijgen een klein cadeaupakketje en zo nodig geeft de Poolse begeleider wat info over jullie loges (medicatie, bedplassen, etc.). Daarna gaan de kinderen mee naar huis. Vermoeid van een lange busreis en alle nieuwe indrukken zijn die eerste 2 dagen bedoeld om te acclimatiseren. Natuurlijk is de tolk/begeleider 24/7 bereikbaar. 
 • Twee weken vakantie
  De kinderen draaien mee in jullie gezin. Daarnaast is er een programma voor de Poolse kinderen waar ze bij worden verwacht (meerdere dagdelen per week). Dit geeft jullie eigen gezin wat rust en ruimte. Er zijn ook activiteiten waar het vakantiegezin van harte welkom is, zoals de Pax-familiedag!
 • Afscheid
  Iedereen verzamelt ‘s avonds weer voor het afscheid. De laatste knuffels worden gegeven, soms worden er wat tranen weggeslikt en dan gaat de bus rijden. De volgende ochtend zijn de kinderen weer thuis in Polen. Veel herinneringen, ervaringen en vriendschappen rijker!
 • Evaluatie
  In het najaar is er een evaluatie. Hoe hebben jullie het ervaren? We zijn benieuwd.

Bedrijfssponsoring

Verschillende bedrijven ondersteunen ons werk, waar we enorm dankbaar voor zijn. Met giften, maar ook door een ruimte beschikbaar te stellen, materialen aan te reiken, of door een programmaonderdeel (financieel) mogelijk te maken. 
Denkt u dat uw bedrijf iets voor ons kan betekenen? Dan vernemen we dat heel graag! 

Vrijwilliger worden

We zijn altijd wel op zoek naar mensen die zich met enthousiasme willen inzetten voor onze stichting. Dit kan op verschillende manieren:

 • een stukje van de jaarlijkse collecte lopen
 • deel worden van de werkgroep
 • helpen giften te werven (door een actie op te zetten of een collecte in bijv. de kerk te initiëren)

Denk je dat je iets kunt betekenen? Laat het ons weten!