Genieten, genieten....
U bevindt zich hier: Startpagina » Genieten, genieten....Wij hadden dit jaar het genoegen om voor de tweede keer gastgezin te mogen zijn van 2 poolse kinderen. Wederom kregen we 2 meiden, Ola en Dorota. Vorig jaar waren we zeer enthousiast over Jolanta en Monica, maar dit jaar ging het zo mogelijk nog beter.

Ze kwamen uit gezinnen waarin mishandeling plaats gevonden heeft en waardoor ze dus beschadigd zijn (psychisch).

Het ene meisje had een chronische leverontsteking en was o.a aan de prednison waardoor ze er anders uitzag als de rest. Het mooie toch, ze werd geaccepteerd zoals ze is en was verder ook een gewone leuke, spontane, sportieve en lieve meid van 12.

Wij hebben wederom 3 fantastische weken met ze beleefd en de rest die mee waren via en van Pax NOP-Urk.

Afgelopen voorjaar zijn we naar Katowice geweest om Jolanta en Monica te bezoeken en we hebben nu deze meiden beloofd hun aankomend voorjaar aan ons lijstje van bezoeken toe te voegen.

Wij hebben ons hart verloren aan stichting Pax NOP-Urk, Pax is een geweldige organisatie die heel goed werk doet.

Wij zijn ons er terdege van bewust dat er nog veel meer kinderleed is in de wereld, maar op deze manier kunnen wij voor deze toch wel kansarme kinderen, elk met een behoorlijke rugzak ellende, een prachtige tijd organiseren in een hele andere wereld dan waar zij vandaan komen en waar ze wellicht nog heel lang op terug kunnen kijken en misschien wel nooit zullen vergeten. Soms is de taal een handicap, maar aan de andere kant ook weer een uitdaging. Het is ons, soms met omwegen en heel veel tijd, toch nog iedere keer gelukt elkaar te begrijpen en dingen te vertellen.

Het verrijkt het leven van de kinderen, zowel de poolse als de nederlandse, maar ook zeker van de volwassenen.

Wij zullen deze 4 meiden in elk geval van afstand blijven volgen en als zij aangeven op wat voor manier hulp nodig te hebben en het ligt in ons vermogen, dan zullen we dat zeker proberen.

Wij kijken nu al weer uit naar het volgende jaar, waarin we opnieuw gastgezin hopen te zijn.

Ook zitten we nu in de werkgroep van Pax NOP-Urk en zullen nog nauwer betrokken zijn bij het reilen en zeilen van het hele 'gebeuren' , maar hoe dan ook zullen in die 3 weken zomervakantie de poolse kinderen hier centraal staan. Genieten, genieten, genieten.

 Vriendelijke groet,

Kees en Anja Hannema