goede doelen cafe
U bevindt zich hierr: Startpagina » Nieuws » Goede doelen cafe

goede doelen cafe 


...Als je om kinderen geeft...

16 Januari het eerste goede doelen café in FlevoMeer Bibliotheek Urk

Wat is Goede doelen café?
Op Urk wordt veel gedaan voor diverse goede doelen. FlevoMeer Bibliotheek Urk leent haar leescafé uit aan één van de goede doelen voor een middag. De betrokken vereniging of stichting verzorgt lekkernijen als taart, koek en gebruikt de ruimte om informatie te geven over het doel dat zij steunt. Het Goede doelen café is elke derde vrijdag van de maand van 14.00-18.00 uur in FlevoMeer Bibliotheek Urk.

Pax Kinderhulp NOP/Urk
Het eerste Goede doelen Café in 2015 wordt georganiseerd door Pax Kinderhulp NOP/Urk op vrijdag 16 januari. De werkgroep nodigt elke zomer twintig Poolse kinderen uit om in de polder gezonde lucht en plezier te ‘tanken’. De kinderen komen uit een zwaar vervuilde omgeving en wonen in arme gezinnen of in een kindertehuis. De kinderen tussen 9 en 12 jaar logeren in enthousiaste gastgezinnen die hen 3 weken gastvrij opnemen. Tijdens deze weken van zaterdag 27 juni t/m zaterdag 18 juli staat de PAX werkgroep letterlijk 24 uur per dag achter de gastgezinnen.
Onze jarenlange ervaring leert ons dat door deze vakantie de kinderen weer hoop kunnen krijgen.
Ze zullen hun hele leven hieraan terug denken. Het is niet alleen een mooie vakantie voor de gastkinderen maar ook voor de eigen kinderen. Er kan een hechte band ontstaan met de families in den vreemde. Vriendschappen voor het leven zijn vaak het gevolg.

Wilt u meer weten over Pax Kinderhulp: kom dan zeker deze middag langs. U kunt de diashow bekijken zodat u een beeld krijgt wat de werkgroep doet.
Ook als u vragen heeft over het ontvangen van een kind of als u zich wilt opgeven als gastouder, dan bent u van harte welkom!
Het goede doelen café is vrij toegankelijk en begint om 14.00 uur, FlevoMeer Bibliotheek Urk, Singel 9b, 8321 GT Urk.

Naam: Stichting PAX KINDERHULP NOP/Urk
Info: Ilse Kapitein
E-mail: ilse.kapitein@ziggo.nl
Telefoon: 0527-615434
Internet: www.paxnopurk.nl
Facebook: http://www.facebook.com/PaxKinderhulpNopUrk

Meer informatie
FlevoMeer Bibliotheek Urk
Singel 9 b
8321 GT Urk
088 008 0770
Elisabeth Oost
e.oost@flevomeerbibliotheek.nlshare

Reageer op dit bericht! vul het onderstaande formulier in om te reageren.
* velden zijn verplicht
* Naam:
* E-mail: